Aναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, αλλά και τη νέα συζήτηση περί Grexit, o Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αναφέρει σε συνέντευξή του στην αυριανή Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η διαρκής διαμάχη αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Αθήνας από την ευρωζώνη είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα».

Ads

O Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τονίζει ακόμη την ανάγκη για μια «νέα, καλύτερη και ισχυρότερη Ευρώπη». Με δεδομένη την επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ ο Γκάμπριελ σημειώνει ότι μόνο ως μια ενωμένη ήπειρος  μπορεί η Ευρώπη να έχει λόγο στον κόσμο σήμερα και ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

«Μεγαλώνει πλέον αυτή η  επίγνωση ότι πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο του πεπρωμένου μας. Να γίνει η Ευρώπη καλύτερη και να ενισχυθεί, αυτό είναι προς το δικό μας συμφέρον … η  ενίσχυση της Ευρώπης είναι η σωστή απάντηση.  Η ευθύνη της διαχείρισης και της ασφάλειας θα στηριχτεί όλο και περισσότερο  στους ίδιους τους Ευρωπαίους» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο εβδομάδες, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος μετακινήθηκε πρόσφατα κατ’ επιλογή του από το υπουργείο Οικονομίας στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, με επιστολή του προς την Άνγκελα Μέρκελ υπήρξε έντονα επικριτικός για τους χειρισμούς του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο θέμα της Ελλάδας.

Ads