Μία μέρα μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, κι ενώ οι Βρετανοί θα περιμένουν εναγωνίως την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, ο Ντόναλντ Τραμπ θα προσγειώνεται στο Χίθροου.

Ads

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκοδεν θα επισκεφθεί τη χώρα για πολιτικούς λόγους όμως, αλλά προκειμένου να εγκαινιάσει ένα γήπεδο γκολφ στην Σκωτία.

«Αυτός ο χώρος μου ανήκει και είμαι πολύ υπερήφανος. Ανυπομονώ να συμμετάσχω στην τελετή των εγκαινίων», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος σε δελτίο Τύπου το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία Trump Turnburry, η οποία εδρεύει στη δυτική Γλασκόβη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι είναι υποστηρικτής της αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε., σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News τον περασμένο μήνα, υπογραμμίζοντας όμως ότι εναπόκειται στους Βρετανούς να αποφασίσουν.

Ads

Εκπρόσωπος Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ είπε στο βρετανικό πρακτορείο Press Association ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον «δεν προβλέπει» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.