Αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα στην πατρίδα του την Αυστραλία βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών του Βατικανού, καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, που αποτελεί τον τρίτο σημαντικότερο αξιωματούχο της Αγίας Έδρας. 

Ads

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην πολιτεία της Βικτώρια υποστήριξε ότι ο Πελ αντιμετωπίζει κατηγορίες μετά από καταγγελίες σε βάρος του από αρκετά άτομα. 

Δεν έχει γίνει γνωστή καμία λεπτομέρεια για τις κατηγορίες παρά μόνο η ημερομηνία της δίκης: 18 Ιουλίου. Πάντως η άσκηση της δίωξης έρχεται μετά από έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αυστραλία από το 2012 και αφορούσε σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. 

Ο 76χρονος Τζορτζ Πελ, αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται. «Ο καρδινάλιος θα επιστρέψει στην Αυστραλία το συντομότερο δυνατόν για να καθαρίσει το όνομά του και αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους γιατρούς του για το ταξίδι», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εκκλησίας της Αυστραλίας.

Ads

Η απόφαση έχει προκαλέσει σοκ στην Αυστραλία, καθώς ο Πελ υπήρξε ένα από τα πιο επιφανή στελέχη της Εκκλησίας στη χώρα. 

image

Σύμφωνα με το CNN, στην Αυστραλία έχουν κακοποιηθεί 4.444 ανήλικα αγόρια και κορίτσια από καθολικούς ιερείς τα τελευταία 35 χρόνια.