Ο Γερμανός βουλευτής Μάρτιν Πάτσελτ του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ ταράζει τα νερά στη Γερμανία στο θέμα του μεταναστευτικού, στις προκαταλήψεις και την ξενοφοβία, με την απόφασή του να φιλοξενήσει στο σπίτι του δύο μετανάστες από την Ερυθραία.

Ads

Πρόκειται για τον 19χρονο Χάμπεν και τον 24χρονο Άουετ, οι οποίοι εδώ και ένα μήνα μένουν στο πάνω όροφο του σπιτιού του μαζί με τους δύο γιους του. Όπως γράφει η Die Welt ο Μάρτιν Πάτσελτ γνώρισε τους δύο νεαρούς μετανάστες στην εκκλησία της περιοχής του και τους κάλεσε στο σπίτι του.

Σήμερα οι Χάμπεν και Άουετ μαθαίνουν γερμανικά και με τη βοήθεια του βουλευτή κατάφεραν να βρουν προσωρινή δουλειά ο πρώτος στα γραφεία της τοπικής κυβέρνησης και ο δεύτερος σε ένα σούπερ μάρκετ.

Ο Μάρτιν Πάτσελτ μιλώντας στην Die Welt ανέφερε πως οι γερμανικές αρχές του προσφέρουν 100 ευρώ για την κάλυψη των καθημερινών εξόδων των δύο νεαρών, οι οποίοι λαμβάνουν και μηνιαίο επίδομα 326 ευρώ για τη διαβίωσή τους και για ρουχισμό. Όπως υποστήριξε αν έμεναν σε ξενώνα το κόστος στο κράτος θα ανερχόταν σε 2.000 ευρώ το μήνα.

Ads

Ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD σημείωσε πως «το να συνεργάζεσαι, να παρέχεις καταφύγιο, το να προσέχεις τους άλλους και να τους καλωσορίζεις, σημαίνει να χτίζεις μικρές γέφυρες, που βοηθούν να αποκτήσουν οι μετανάστες πρόσωπο και όνομα, έτσι ώστε να καταφέρουν να ξεχωρίσουν από το ανώνυμο πλήθος των αιτούντων άσυλο». «Θα ήμασταν σε πολύ καλό δρόμο… αν περισσότεροι έκαναν το ίδιο», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως πριν από ένα χρόνο ο Μάρτιν Πάτσελτ με ανοιχτή επιστολή του πρότεινε στους πολίτες να φιλοξενούν πρόσφυγες στα σπίτια τους ώστε να μειώνονται τα έξοδα του κράτους. Η πρόταση του δεν βρήκε ανταπόκριση, ωστόσο ο ίδιος την υλοποίησε, δίνοντας το παράδειγμα.