Οι Γερμανοί Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας (CSU), διά του εκπροσώπου τους Χανς Μίχελμπαχ προειδοποίησε την Αθήνα ότι «σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί».

Ads

«Αντί να εφευρίσκει όλο και καινούργιες λεκτικές προσβολές και να γυαλίζει εκ νέου εικόνες εχθρών, η κυβέρνηση Τσίπρα θα έπρεπε καλύτερα να συγκεντρώσει την ενέργειά της σε μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση της χώρας», ανέφερε ο Μίχελμπαχ σε δηλώσεις του προς τη γερμανική «Handelsblatt».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει με την κάθε μέρα που βρίσκεται στην εξουσία ότι δεν είναι κατάλληλη για την Ευρώπη. Ως τώρα, η Αθήνα δεν προσέφερε ούτε μια χρήσιμη ιδέα για το πώς η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση. Μάλλον δεν έχει και καμία (ιδέα) η κυβέρνηση. Αντ’ αυτού αναζητούνται όλο και νέοι ένοχοι».

Οι δηλώσεις του ήρθαν στον απόηχο της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος είπε ότι θα εφαρμόσει την απόφαση του Αρείου Πάγου για το Δίστομο.

Ads

«Το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του ’50», είπε ο Μίχελμπαχ και χαρακτήρισε «άθλια» και «άμετρη» την κριτική που άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Διαβάστε επίσης:

Βερολίνο: Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει κλείσει οριστικά