Tο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει λύση στο επόμενο Eurogroup.Αυτό προκύπτει από το κυβερνητικό μπρίφινγκ και τις απαντήσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Ντένις Κόλμπεργκ στην Deutsche Welle.

Ads

Αν και δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση που αφορούσε το επίμαχο ζήτημα της διαφοράς των θεσμών με την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επικαλούμενος τις διαπραγματεύσεις, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει λύση στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. 

Συγκεκριμένα, ο Κόλμπεργκ παρέπεμψε τόσο στη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι μια λύση είναι πολύ κοντά, όπως και στη χθεσινή εκτίμηση εκπροσώπου του ΔΝΤ, πως στο επόμενο Eurogroup θα επιτευχθεί συμφωνία.

Όπως, τέλος, είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, «σε όλους επικρατεί μια θετική διάθεση και εμείς θα συνεισφέρουμε με εποικοδομητικό τρόπο στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις»

Ads

Νωρίτερα, αξιωματούχος του ΔΝΤ, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, δήλωσε πως η καλύτερη εγγύηση ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία για το χρέος είναι οι επικείμενες προθεσμίες για πληρωμές ομολόγων.