Το γερμανικό κρατίδιο, Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, σκοπεύει να παραγγείλει 1 εκατομμύριο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου, Χάρι Γκλάβε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η Ραδιοτηλεόραση Βόρειας Γερμανίας NDR.

Ads

«Θα στείλουμε άμεσα επιστολή στη Μόσχα. Εκτιμώ ότι το ρωσικό εμβόλιο θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στην Ευρώπη από το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου», δήλωσε ο Γκλαβέ, ενώ σημειώνεται ότι, το κόστος της παραγγελίας, θα το αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Παράλληλα, την Τετάρτη, η Βαυαρία, το μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας, ανακοίνωσε, ότι θα διαπραγματευθεί «ένα προκαταρκτικό συμβόλαιο» με τη Ρωσία για την αγορά 2,5 εκατομμυρίων δόσεων του Sputnik V, με την προϋπόθεση ότι αυτό θα λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Την ίδια μέρα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, ανέφερε ότι το Βερολίνο θα ξεκινήσει συζητήσεις με τη Ρωσία για το ενδεχόμενο να αγοράσει το εμβόλιο Sputnik V.

Ads

«Οι παραδόσεις (του ρωσικού εμβολίου) θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τους δύο με τέσσερις, πέντε επόμενους μήνες για να μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά στην τρέχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εμβολίων που χορηγούνται», διευκρίνισε ο Σπαν στον περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό WDR.