Γερμανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έδωσαν στην αστυνομία την άδεια για να πραγματοποιήσει την Δευτέρα επιδρομές σε κατοικίες και χώρους εργασίας δύο προσώπων που είναι ύποπτα ότι σχεδίαζαν «σοβαρές βιαιότητες απειλητικές για το κράτος».

Ads

Οι ύποπτοι εξέφραζαν φόβους ότι οι προσφυγικές πολιτικές της Γερμανίας θα φτωχύνουν τη χώρα και έτσι άρχισαν να συγκεντρώνουν και να αποθηκεύουν τρόφιμα και πυρομαχικά και να σχεδιάζουν επιθέσεις, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Οι ύποπτοι βλέπουν την κρίση, που φοβούνται ότι εγκαθίσταται, σαν μια ευκαιρία για να πιάσουν αριστερούς πολιτικούς αντιπροσώπους και να τους σκοτώσουν με τα όπλα τους», αναφέρεται στη δήλωση. Οι επιδρομές της αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν στο ανατολικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου – Δυτικής Πομερανίας, προστίθεται.

Η αστυνομία θα πραγματοποιήσει επίσης επιδρομές εναντίον προσώπων που συνδέονται με τους δύο υπόπτους, όμως δεν είναι οι ίδιοι ύποπτοι, ανέφερε ακόμη η εισαγγελία. Οι ύποπτοι ήταν σε επαφή με άλλα πρόσωπα σε chatrooms.

Ads

Οι ύποπτοι είχαν συντάξει κατάλογο με ονόματα στόχων και σχεδίαζαν «σοβαρές βιαιότητες απειλητικές για το κράτος», τονίζουν οι αρχές.

Ο αστυνομικός ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση εργάζεται στην πόλη Λούντβιχσλουστ, περίπου 150 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βερολίνου.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας ανακοίνωσε ότι τού έχουν επιβληθεί πειθαρχικά μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ