Συναγερμός σήμανε στην πόλη Τρίερ της δυτικής Γερμανίας καθώς αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς. Τέσσερις είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, ανάμεσά τους ένα μωρό 9 μηνών.

Ads

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση έπειτα από την επίθεση 51χρονου με αυτοκίνητο πάνω σε πεζόδρομο οι νεκροί είναι ένα μωρό 9 μηνών, δύο γυναίκες 25 και 73 ετών και ένας 45χρονος άνδρας. Η μητέρα του μωρού νοσηλεύεται, ενώ από τους τραυματίες, πέντε είναι σε κρίσιμη κατάσταση, τέσσερις σοβαρά και έξι φέρουν πιο ελαφρά τραύματα.

Για το περιστατικό έχει συλληφθεί και ανακρίνεται ο 51χρονος οδηγός του οχήματος μάρκας Range Rover, ενώ αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για φόνο και βαριά σωματική βλάβη.

Ο φερόμενος ως δράστης δεν είχε ποινικό μητρώο, ενώ δεν έχει διεύθυνση κατοικίας και το τελευταίος τόπος διαμονής του ήταν το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η ανάκριση συνεχίζεται, όμως δεν έχουν προκύψει στοιχεία για τρομοκρατικό, πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Ads

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι όταν το μεγάλου κυβισμού όχημα που οδηγούσε ο 51χρονος εισέβαλε σε έναν πεζόδρομο της πόλης Τρίερ και διένυσε μια απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πολίτες ούρλιαζαν από τον πανικό τους, ενώ άλλοι είδαν ανθρώπους να πετιούνται στον αέρα, καθώς το SUV έσπερνε τον τρόμο μέχρι να το σταματήσει ένα περιπολικό.