Εγκληματική αμέλεια αλλά και προσπάθεια συγκάλυψης λαθών καταλογίζει στις γαλλικές αρχές ο Τύπος της χώρας, σχετικά με την επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια της Γαλλίας που άφησε πίσω του 84 νεκρούς.

Ads

Κι ενώ οι συγγενείς των θυμάτων ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις, εγκαλώντας την γαλλική κυβέρνηση για «αμέλεια και αδράνεια», αποκαλύπτεται ότι οι γαλλικές αρχές ενώ είχαν ανακοινώσει ότι ήταν σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής, δεν έκαναν τίποτε για να σταματήσουν την αιματηρή επίθεση στη γαλλική πόλη.

Το μεγάλο ερώτημα που κάνει σήμερα τον γύρο του Διαδικτύου είναι γιατί οι γαλλικές αρχές επέτρεψαν την κυκλοφορία του φορτηγού, 19 τόνων, στον πολυσύχναστο δρόμο «Promenade des Anglais», εκεί που συνέβη το μακελειό.

Επίσης οι γαλλικές εφημερίδες αναρωτιούνται γιατί ενώ το φορτηγό του μακελάρη ήταν πέντε φορές πάνω από το όριο, επετράπη στον Μπουλέλ να οδηγεί ανενόχλητος στον συγκεκριμένο δρόμο -μάλιστα, το έκανε τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Ads

Τέλος, ρωτούν γιατί τα αυτοκίνητα της αστυνομίας που χρησιμοποιούνται για ενίσχυση των μπλοκ μπροστά από πεζοδρομημένες ζώνες αποσύρθηκαν λίγο πριν από την επίθεση του μακελάρη.