Ένα οχτάχρονο αγόρι στην Γαλλία ξυλοκοπήθηκε άγρια στον δρόμο προς το σχολείο του επειδή φορούσε «κιπά», το εβραϊκό σκουφάκι.

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το αγόρι δέχθηκε επίθεση από δύο νεαρούς στην πόλη Σαρσέλ της Βαλ-ντ’ Ουάζ. Η εισαγγελία του Ποντουάζ την ενέταξε στις επιθέσεις με αντισημιτικό κίνητρο. «Τον έριξαν στο έδαφος και τον κλώτσησαν», ανέφερε αστυνομική πηγή. Το ίδιο το θύμα δήλωσε ότι οι δράστες ήταν ηλικίας 15 περίπου ετών.

«Κάθε φορά που ένας πολίτης δέχεται επίθεση εξαιτίας της ηλικίας, της εμφάνισης ή της θρησκείας του, η Δημοκρατία στο σύνολό της δέχεται επίθεση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία στο σύνολό της στέκεται ιδιαίτερα σήμερα στο πλευρό των Γάλλων εβραϊκού θρησκεύματος για να πολεμήσει μαζί τους και υπέρ αυτών κάθε μία από αυτές τις ελεεινές ενέργειες».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμ καταδίκασε με «τη μεγαλύτερη αυστηρότητα αυτήν την άνανδρη επίθεση, η οποία αντιβαίνει στις πιο θεμελιώδεις αξίες μας».

Ads