Φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, θέλουν τους Γάλλους Σοσιαλιστές να εξετάζουν την πιθανότητα αντί του προέδρου Φρανσουά Ολάντ να «κατεβάζουν» ως υποψήφια για την προεδρία στις εθνικές εκλογές του 2017 τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Ads

Η δημοτικότητα του Ολάντ παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση.

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο «Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά» έχει προκαλέσει από ερωτηματικά έως θυμό στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Κι ενώ ο ίδιος τηρεί σιγή ιχθύος σε σχέση με τις προθέσεις του οι Σοσιαλιστές εξετάζουν το ενδεχόμενο – σενάριο της υποψηφιότητας της Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Ads

Πώς σχολιάζει η ίδια τις φήμες;

Προς το παρόν προτιμά απλά, να χαμογελάει.

«Ακούω, παρακολουθώ, με διασκεδάζει όλο αυτό» δήλωσε η Σεγκολέν, η οποία σε συνέντευξή της στη Journal Du Dimanche, διαβεβαιώνει ότι ο Ολάντ δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές του αποφάσεις, παρά την σκληρή κριτική που δέχεται για τις εκμυστηρεύσεις του και για την «πολιτική αυτοκτονία» που του χρεώνουν οι αντίπαλοι του.

Δεν τίθεται θέμα συζήτησης από τη στιγμή που ο Ολάντ δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του, είπε η Σεγκολέν και υπογράμμισε: «Ο Ολάντ είναι ο υποψήφιος».

Βεβαίως, δεν είναι λίγοι όσοι θα ήθελαν να τη δουν να μπαίνει στην κούρσα. «Ευχαριστώ όλους όσοι με προωθούν» είπε και συμπλήρωσε ότι, αυτό πρέπει όμως να σταματήσει.

«Αν οι Σοσιαλιστές μπορούσαν να κερδίσουν την προεδρία, δεν θα με αναζητούσαν για να θέσω υποψηφιότητα» σχολίασε. 

«Ψάχνουν κάποιον να θυσιαστεί, πρέπει η κατάσταση να είναι πραγματικά απελπιστική για να με ανακαλύπτουν εκ νέου όσοι με πολέμησαν…..» συμπληρώνει.

Υπενθυμίζεται ότι η Σεγκολέν Ρουαγιάλ -πρώην σύντροφος Ολάντ επί 30 χρόνια και νυν υπουργός της κυβέρνησης του- ήταν υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας, στις εκλογές του 2007 και έχασε από τον Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η άλλη εναλλακτική που εξετάζουν οι Σοσιαλιστές είναι ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.