Νεκρός είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν γαλλικά μέσα, ο δράστης της δεύτερης ομηρίας στο Παρίσι, που σημειώθηκε παράλληλα με την ομηρία στο τυπογραφείο, κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ βορειοανατολικά του Παρισιού, με δράστες τους δύο αδελφούς τζιχαντιστές, Σαΐντ και Σερίφ Κουατσί, που εξαπέλυσαν την επίθεση στη Charlie Hebdo, κατά την οποία σκοτώθηκαν δώδεκα άτομα. Ο δράστης της δευτερης ζητούσε την απελευθέρωση των δύο τζιχαντιστών Σαΐντ και Σερίφ Κουατσί.

Ads

Πρόκειται για τον Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος φέρεται και ως ο δράστης της δολοφονίας της αστυνομικού στο Παρίσι. Στη δημοσιότητα και τα στοιχεία μιας γυναίκας, της Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η οποία παρουσιάζεται ως συνεργάτης του Κουλιμπαλί στη δολοφονία της αστυνομικού. Οι Κουλιμπαλί, Μπουμεντιέν και τα δύο αδέλφια Κουατσί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανήκουν στην ίδια τζιχαντιστική οργάνωση. 

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί είχε εισβάλει σε εβραϊκό σούπερ μάρκετ σε ανατολικό προάστιο του Παρισιού. Αναφορές έκαναν λόγο για αρκετούς ομήρους. Νωρίτερα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρχαν δύο νεκροί καθώς ο δράστης άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ κατά την είσοδό του στο χώρο. Άλλες πηγές έκαναν λόγο μόνο για τραυματίες.