Ο ένας από τους δύο δράστες της ομηρείας νωρίτερα σήμερα μέσα σε μια εκκλησία στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε ένας ιερέας, «ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες», δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στην έρευνα, διευκρινίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επίσημη αναγνώρισή του.

Ads

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα οποία απομένει να επιβεβαιωθούν με την επίσημη ταυτοποίηση των δυο δραστών, ο άνδρας, ο οποίος σκοτώθηκε όπως και ο συνεργός του από αστυνομικούς, είχε φάκελο στις υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ο άνδρας αυτός είχε προσπαθήσει να φθάσει στη Συρία το 2015 και, μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, ανακρίθηκε και προφυλακίστηκε διότι τον βάρυναν υποψίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους και υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Μέλη του ISIS οι δράστες της επίθεσης σε εκκλησία στη Γαλλία

Ads

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέφερε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από δύο «στρατιώτες» του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Εξάλλου, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε ένα πρόσωπο στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για την επίθεση στην εκκλησία της πόλης Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ.

Οι δράστες βιντεοσκόπησαν τον αποκεφαλισμό του ιερέα 

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη δολοφονία του ιερέα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με μια μοναχή που γλίτωσε από τη σφαγή, οι δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ υποχρέωσαν τον ηλικιωμένο ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν και βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία.

Η μοναχή, που μίλησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν μεταξύ των ανθρώπων που κρατήθηκαν όμηροι από τους δράστες κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στην εκκλησία, κοντά στη Ρουέν.

«Τον ανάγκασαν να γονατίσει, εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί και έτσι ξεκίνησε η τραγωδία», είπε η αδελφή Ντανιέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

Όπως εξήγησε, η ίδια κατάφερε να διαφύγει τη στιγμή που ο ένας από τους δράστες σκότωνε τον ιερέα.