Επτά άνθρωποι, πιθανότατα ένοικοι των κτιρίων που κατέρρευσαν σήμερα στη Μασσαλία αγνοούνται, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Προβηγκίας – Άλπεων -Κυανής Ακτής των Ρεπουμπλικάνων (LR), Ρενό Μιζελιέ.

Ads

Μεταξύ αυτών των επτά ανθρώπων είναι μια γυναίκα η οποία δεν πήγε να πάρει τη μικρή κόρη της από το σχολείο και μια άλλη η οποία “δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι της”, εξήγησε ο Μιζελιέ.

Αγνοούμενοι θεωρούνται και δύο άνδρες που βιντεοσκοπήθηκαν από μια κάμερα ασφαλείας στο πεζοδρόμιο, λίγο πριν την κατάρρευση των κτιρίων. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν αυτά τα δύο πρόσωπα κατοικούσαν σε κάποιο από τα κτίρια ή αν ήταν απλώς περαστικοί.

Οι δύο παλαιές πολυκατοικίες βρίσκονταν σε μια λαϊκή συνοικία της πόλης, σε μικρή απόσταση από το παλιό λιμάνι.

Ads

Γύρω στις 9:00 οι γείτονες των δύο κτιρίων που βρίσκονται στη λαϊκή συνοικία Νοάιγ στο κέντρο της Μασσαλίας, άκουσαν «ένα τεράστιο μπαμ», μετά το οποίο σηκώθηκε σύννεφο σκόνης από την κατάρρευση των κτιρίων.

«Ακούστηκε ένα τεράστιο μπαμ και με τη μία κατέρρευσε”, λέει ο 26χρονος Λουντοβίκ για το κτίριο στον αριθμό 63 απέναντι από το οποίο κατοικεί. “Υπήρχαν πολλοί περαστικοί εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.

Αυτός και οι δύο συγκάτοικοί του έτρεξαν έξω όπου «κάποιοι άνθρωποι κλαίγανε».

Στο ένα κτίριο που κατέρρευσε ζούσαν «φτωχοί άνθρωποι, οι συνθήκες στο κτίριο ήταν ανθυγιεινές”, όπως συμβαίνει σε πολλά στην Νοάιγ», σημείωσε ο νεαρός.

Τα αίτια της κατάρρευσης δεν είχαν γίνει γνωστά μέχρι αργά το πρωί, ενώ περαστικοί και κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν άκουσαν θόρυβο από έκρηξη. «Κατέρρευσαν σε μερικά δευτερόλεπτα. Δεν άκουσα θόρυβο από έκρηξη», δήλωσε ο Τζαφάρ Νουρ που ψώνιζε σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων, ενώ το ίδιο δήλωσε και κάτοικος γειτονικού κτιρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ