«Η κυβέρνηση των Σκοπίων προσανατολίζεται στην ανέγερση ενός συνοριακού φράκτη στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, για να περιορίσει την αυξανόμενη εισροή μεταναστών από το», ανέφερε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο εβδομαδιαίο ουγγρικό οικονομικό περιοδικό «Figyelo», ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Πόποσκι.

Ads

Ο Πόποσκι δήλωσε πως «η χώρα του θα χρειασθεί πιθανόν κάποιου είδους φυσική άμυνα, αν και αυτό δεν θα ήταν μια μακροπρόθεσμη λύση».

«Όμως, αν πάρουμε στα σοβαρά αυτό που η Ευρώπη μας ζητάει να κάνουμε, θα το χρειασθούμε κι αυτό. Είτε στρατιώτες είτε έναν φράκτη ή έναν συνδυασμό των δύο», δήλωσε ο Πόποσκι.

«Μπλόκο» από Βιέννη στα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς Βουδαπέστη

Ads

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση των αυστριακών σιδηροδρόμων ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει όλα τα δρομολόγια από και προς την Ουγγαρία, ώστε να ελεγχθεί το κύμα προσφύγων που περνά από το ουγγρικό έδαφος στην Αυστρία, με στόχο – συνήθως – να φθάσει στη Γερμανία.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά το μαζικό πέρασμα χιλιάδων προσφύγων στην Αυστρία από την Ουγγαρία, οι οποίοι στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε τρένα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης ώστε να κατευθυνθούν στη Γερμανία.