Τουλάχιστον έξι νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την χθεσινή, διπλή τρομοκρατική επίθεση στην βρετανική πρωτεύουσα, όταν, περίπου στις 10 το βράδυ τοπική ώρα (μεσάνυχτα στην Ελλάδα), ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στην γέφυρα του Λονδίνου και στην συνέχεια, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, τρεις άνδρες βγήκαν από μέσα και άρχισαν να μαχαιρώνουν αδιακρίτως με μεγάλα μαχαίρια, τόσο στο ίδιο σημείο, όσο και στην κοντινή Μπόροου Μάρκετ.

Ads

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε πέντε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων, η οποία επεσήμανε ότι έχει παράσχει βοήθεια σε πιο ελαφρά τραυματίες επί τόπου.  

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως σκότωσε τρεις τρομοκράτες.

Μέχρι λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα υπήρχαν πληροφορίες και για επίθεση στην περιοχή του Βόξον. Πάντως όπως ανακοινώθηκε αργότερα η επίθεση στο Βόξον δεν συνδέεται με τις άλλες δύο, που όπως τόνισαν οι αρχές είναι τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Ads

Aυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ανθρώπους με τραύματα από μαχαίρια. Στα σημεία της επίθεσης έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι αρχές αναζητούν τρεις δράστες που κατάφεραν να διαφύγουν και κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. 

image

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι ένα λευκό κλειστό φορτηγάκι βγήκε από το οδόστρωμα και χτύπησε πέντε ή έξι πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Άλλος μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters είπε ότι είδε τρεις ανθρώπους με τραύματα από μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν κομμένους τους λαιμούς.
 
Ένας κάτοικος της περιοχής κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, δήλωσε ότι άκουσε πυροβολισμούς. Η βρετανική αστυνομία ανέπτυξε δυνάμεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Η υπηρεσία μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του υπογείου London Bridge έκλεισε, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αστυνομίας.

image