Επίθεση στο σπίτι του υπουργού Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ  εξαπέλυσε ομάδα αγνώστων τα ξημερώματα της Τρίτης, με την κυβέρνηση να επανεξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Ads

Ο δήλωσε ο ίδιος, την ώρα της επίθεσης, κοιμόταν μαζί με την οικογένειά του στο σπίτι τους στην πόλη πόλη Έσπο, κοντά στο Ελσίνκι, όταν ξύπνησαν από τον ήχο της θραύσης των γυαλιών γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα.

Οι δράστες δεν αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο σπίτι, ενώ από την επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός. Σημειώνεται πως στις σκανδιναβικές χώρες αντίστοιχα περιστατικά είναι πολύ σπάνια και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνήθως δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα ασφάλειας.

«Όταν το ίδιο σου το σπίτι γίνεται στόχος, όλοι κατανοούν ότι δεν είναι ένα όμορφο συναίσθημα», δήλωσε ο Αλεξάντερ Στούμπ, γνωστός στην Ελλάδα ως ένας από τους «λαγούς» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε και κυρίως για την αρνητική στάση που κράτησε μπλοκάροντας σε αρκετές περιπτώσεις τις διαπραγματεύσεις. 

Ads