Τη στήριξη του στον Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ο συντηρητικός Φρανσoυά Φιγιόν χαμένος του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Ads

Ο δεξιός Φιγιόν στη δήλωση του υπενθύμισε στους Γάλλους το κακό παρελθόν του «Εθνικού Μετώπου» και του ιδρυτή του, πατέρα της Μαρίν Λεπέν και σημείωσε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την καταψήφιση της ακροδεξιάς.

Το κόμμα αυτό το Εθνικό Μέτωπο, που ιδρύθηκε από τον Ζαν Μαρί Λεπέν, είναι γνωστό για την βία και έλλειψη ανοχής. Το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμά του θα οδηγήσει τη χώρα στην πτώχευση και σε αυτό το χάος θα πρέπει να προστεθεί και το χάος με την έξοδο από την Ευρώπη. Ο εξτρεμισμός δεν μπορεί παρά να φέρει δυστυχία και διαίρεση στη Γαλλία. Σήμερα δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ψηφίσουμε κατά της ακροδεξιάς, θα ψηφίσω επομένως για τον Εμανουέλ Μακρόν» δήλωσε προκαλώντας αρνητικές αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους οπαδούς.

«Εκτιμώ ότι είναι υποχρέωσή μου να σας το πω με ειλικρίνεια ότι ανήκει πλέον σε εσάς να αποφασίσετε με τη συνείδηση σας για το τι είναι καλύτερο για τη χώρα σας και για τα παιδιά σας», κατέληξε.

Ads

«Είναι η προσωπική μου ήττα, αναλαμβάνω όλη την ευθύνη», δήλωσε ο ητττημένος Φιγιόν μετά την ανακοίνωση των exit polls.