Χαμός έχει γίνει με το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ρώμης που πράγματι πρέπει να είναι το χειρότερο που στολίστηκε ποτέ στην αιώνια πόλη. 

Ads

Το δέντρο που «κοσμεί» την κεντρική Piazza Venezi της ιταλικής πρωτεύουσας, δεν το λες και… κόσμημα. Οι κάτοικοι της Ρώμης αντίθετα το έχουν χαρακτηρίσει από «πιγκάλ» (σκουπάκι τουαλέτας) έως και «ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο». 

Το ύψους 21 μέτρων δέντρο με τα 600 στολίδια και τρία χιλιόμετρα φωτάκια, έκανε την εμφάνισή του πριν από δύο εβδομάδες, αλλά στο μεταξύ μαράθηκε τελείως, με τους κατοίκους της Ρώμης να του κάνουν και την… κηδεία στα social media. 

Σημειώνεται ότι δέντρο κόστισε 48.000 ευρώ για να κοπεί από τους Δολομίτες της βόρειας Ιταλίας, να μεταφερθεί στην πλατεία και να στολιστεί. Η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι ξεράθηκε καθώς δεν είχε καλυφθεί σωστά κατά τη μεταφορά του. 

Οι κάτοικοι τα έχουν βάλει και με τη δήμαρχο της Ρώμης, Βιρτζινία Ράτζι, σημαίνον στέλεχος του Κινήματος 5 Αστέρια, η οποία κατηγορείται για την εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια η ιταλική πρωτεύουσα, με σωρούς σκουπιδιών, παρατημένα πάρκα, κακοδιατηρημένους δρόμους και τώρα… το δέντρο. 

Ads

Ο δήμος της Ρώμης από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα απόδοσης ευθυνών θα ζητήσει αποζημίωση για το δέντρο ενώ θα προχωρήσει και σε «επιχείρηση έκτακτου καλλωπισμού», με μπάλες και φωτάκια, για να… σώσει ότι μπορεί. 

Η δήμαρχος της Ρώμης πάντως, Βιρτζίνια Ράτζι, είπε ότι «ευτυχώς, υπάρχουν και σοβαρότερα προβλήματα».