Ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και επικεφαλής της εκστρατείας για το Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο, εκτίμησε πως και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας και θα αποχωρήσουν από την ΕΕ.

Ads

«Γνωρίζω ότι κανείς από εσάς στη ζωή σας δεν έχετε κάνει ποτέ μία κάποια δουλειά. Δεν έχετε δουλέψει ποτέ για κάτι σωστά», είπε προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες Ευρωβουλευτών που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Ακολούθως παρενέβη ο πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς ο οποίος τόνισε: «Αγαπητοί συνάδελφοι με κάθε σεβασμό για την αναστάτωσή σας, ξέρετε εδώ συμπεριφέρεστε σήμερα όπως κανονικά συμπεριφέρεται το κόμμα του κ. Φάρατζ, το UKIP. Μην μιμείστε τον κ. Φάρατζ και το κόμμα του. Κύριε Φάρατζ θα σας πω κάτι, το γεγονός ότι οι άνθρωποι εδώ σε αυτή την αίθουσα δεν έχουν κάνει ποτέ μία κανονική δουλειά, κοιτάξτε, μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν ισχύει».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο Νάιτζελ Φάρατζ είπε απευθυνόμενος προς τους ευρωβουλευτές πως όταν τους είχε πει πως θα ηγηθεί εκστρατείας για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ γελούσαν. «Τώρα δεν γελάτε».  «Είστε σε άρνηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε είναι ότι δεν λέτε την αλήθεια στους πολίτες», τόνισε.

Καταλήγοντας ο αρχηγός του UKIP τόνισε πως τώρα πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 (αποχώρηση χώρας από την ΕΕ). «Αυτό που περιμένω να δω είναι μια συνεννόηση ενηλίκων για την νέα σχέση της Μεγάλης Βρετανίας με την ΕΕ», είπε και έκανε λόγο για την ανάγκη μιας συμφωνίας στο εμπόριο χωρίς δασμούς δηλώνοντας ότι έτσι η Βρετανία θα είναι η καλύτερη φίλη της Ευρώπη.

Ads