Ανέβηκαν κατακόρυφα οι τόνοι κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στο ευρωκοινοβούλιο με θέμα τη στάση της ΕΕ στην Βρετανία για το Brexit, με τον πρώην επικεφαλής του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ να προχωρά σε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς για την Ε. Ε.

Ads

Ο Φάρατζ αποκάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση «μαφία» και τους επικεφαλής της «γκάνγκστερς», προκαλώντας την οργή του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος έκανε λόγο λόγο για «απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

«Αυτό που θέλω να πω είναι, Θεέ μου σε ευχαριστώ, φεύγουμε. Μας συμπεριφέρεστε σαν την Μαφία. Πιστεύετε ότι είμαστε όμηροι. Δεν είμαστε, είμαστε ελεύθεροι να φύγουμε…», είπε χαρακτηριστικά ο Φάρατζ.

«Αγαπητέ Φάρατζ, σας εγγυώμαι ότι μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε, αλλά όταν μιλάμε για την Μαφία και λέτε ότι ένα κοινοβούλιο συμπεριφέρεται σαν την Μαφία, αυτό με αφορά, αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε οργισμένος ο Ταγιάνι.

«Οκ, εντάξει. Καταλαβαίνω, καταλαβαίνω κύριε πρόεδρε. Καταλαβαίνω τις εθνικές ευαισθησίες. Θα χρησιμοποιήσω λοιπόν τον όρο γκάγκστερς, για να πω ότι έτσι μας συμπεριφέρεστε. Μας απευθύνατε ένα αίτημα για λύτρα», πρόσθεσε ο Φάρατζ.

Ads

image

image

image