Ο εξέχων σύμβουλος σε θέματα άμυνας και ασφάλειας της ιδιωτικής εταιρείας Global Security Response, Archibald Schumpeter, παρουσίασε σήμερα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, μια... λύση ενάντια στις τρομοκρατικές επιθέσεις, η οποία, σε αντίθεση με όλες τις άλλες λύσεις ασφαλείας ή λύσεις στρατιωτικού τύπου, εγγυάται πραγματικά αποτελέσματα.

«Αυτή είναι η μόνη λύση που μπορεί να συμβάλει στη μείωση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Schumpeter. «Όλες οι άλλες λύσεις είναι είτε άχρηστες είτε έχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα».

Ο Schumpeter περιέγραψε την αποτυχία της στρατιωτικής επέμβασης, των επιχειρήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, των δολοφονιών, της επιτήρησης και της αστυνόμευσης, προτού παρουσιάσει την «ENDURAsphere», μια πλήρως εξοπλισμένη σφαίρα που δίνει σε ευκατάστατους πολίτες τη δυνατότητα να επιβιώσουν οποιασδήποτε τρομοκρατικής επίθεσης, προκαλώντας έτσι σύγχυση στα σχέδια των τρομοκρατών.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση

Την πρωτοφανή αυτή φάρσα, που λαμβάνει για πρώτη φορά χώρα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μαζί με τους Yes Men, την διάσημη ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών που χρησιμοποιούν ως όπλο τους το πολιτικό χιούμορ.

Τον Archibald Schumpeter υποδύθηκε ο Andy Bichlbaum των Yes Men.

Τη συνέντευξη Τύπου κάλυψαν δεκάδες δημοσιογράφοι και διεθνή τηλεοπτικά συνεργεία. Στόχος της δράσης ήταν να καταδείξει ότι οι τρέχουσες πολιτικές ενάντια στην τρομοκρατία είναι λανθασμένες και αναποτελεσματικές.

Όταν μετά την εκδήλωση οι διοργανωτές αποκάλυψαν τη φάρσα, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε στα ΜΜΕ ότι για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η τρομοκρατία είναι απαραίτητα:

Ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία
• Το ξεκίνημα του διαλόγου με μετριοπαθή μέρη του Ισλάμ και  περιθωριοποίηση των εξτρεμιστών
• Η ενσωμάτωση των νέων στις υποβαθμισμένες συνοικίες των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε στο πλαίσιο του αφιερώματος που διοργάνωσε, το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Στέλιος Κούλογλου για το Charlie Hebdo, την ελευθερία της έκφρασης και την πολιτική σάτιρα.

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το παρόν, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης αλλά και οι Γερμανοί Ευρωβουλευτές, Στέφαν Έκ και Μάρτιν Ζόνεμπορν.

* Φωτογραφίες και βίντεο: Βασίλης Κατσαρδής

Περισσότερες πληροφορίες στο stelioskouloglou.gr
Twitter:@stelioskoul
www.facebook.com/stelioskouloglou