Το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία του αναμένεται να συγκεντρώσει το Εργατικό Κόμμα του Τζόζεφ Μουσκάτ στη Μάλτα. Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, το κυβερνών κόμμα της γειτονικής χώρας συγκεντρώνει περίπου το 55% των ψήφων – σχεδόν 50.000 περισσότερες ψήφους από το συντηρητικό Εθνικιστικό Κόμμα.

Ads

«Είναι μια ψήφος εναντίον όσων σκέφτονται αρνητικά. Είναι μια ψήφος εναντίον εκείνων που κάνουν τον κόσμο να φοβάται για ανύπαρκτα προβλήματα», είπε ο Μουσκάτ. Τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αναμένονται μετά το κλείσιμο και των τελευταίων εκλογικών κέντρων στην Ιταλία.

Ωστόσο, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων στη Μάλτα έδωσαν στη δημοσιότητα πρώιμες ενδείξεις για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 72,6%, μειωμένο σε σχέση με το 76,8% που ήταν το 2014.

Η προσέλευση στις ευρωεκλογές στη χώρα μειώνεται σταθερά μετά το 82% που είχε σημειωθεί στις πρώτες ευρωεκλογές στη Μάλτα το 2004 μέχρι το 72,60% σήμερα. Για πρώτη φορά σε αυτές τις ευρωεκλογές η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται ηλεκτρονικά. Το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να κερδίσει τις 4 από τις 6 έδρες που έχει η Μάλτα στο ευρωκοινοβούλιο.

Ads

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ