Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία του Παρισιού σε βάρος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν μετά την καταγγελία μιας Γερμανίδας δημοσιογράφου, η οποία τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση στα τέλη του 2018.

Ads

Η Αν-Κατρίν Στράκε, 37 ετών, δημοσιογράφος στη δημόσια γερμανική τηλεόραση WDR, κατέθεσε μήνυση στις 10 Μαρτίου σε βάρος του 94χρονου βετεράνου πολιτικού, υποστηρίζοντας ότι την άγγιξε τρεις φορές στους γλουτούς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο γραφείο του στο Παρίσι. Μάλιστα σημείωσε ότι προσπάθησε να τον απωθήσει και ότι τελικά την βοήθησε ο εικονολήπτης της που έβαλε ανάμεσα στην ίδια και τον ντ’ Εστέν μια καρέκλα. 

Ο δικηγόρος του ντ’ Εστέν δεν θέλησε να σχολιάσει την υπόθεση.

«Χαίρομαι που η εισαγγελία έκανε δεκτή τη μήνυση και αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα. Εννοείται ότι είμαι στη διάθεση της γαλλικής δικαιοσύνης στο πλαίσιο αυτής της έρευνας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Στράκε.

Ads

Την περασμένη εβδομάδα η Στράκε είχε δηλώσει ότι αποφάσισε να αφηγηθεί την ιστορία της επειδή πιστεύει ότι «ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ένας πρώην πρόεδρος της Γαλλίας παρενόχλησε σεξουαλικά μια δημοσιογράφο» κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης.