Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι βελγικές αρχές προκειμένου να εντοπιστεί ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ των Βρυξελλών. Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης οι αρχές ασφαλείας πραγματοποιούν επιχείρηση – σκούπα σε σπίτια υπόπτων για τρομοκρατία, προκειμένου να εντοπιστούν άτομα που τυχόν να έχουν διασυνδέσεις με τον πυρήνα που βρίσκεται πίσω από το φονικό χτύπημα στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Ads

Η βελγική εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον άντρα με το άσπρο μπουφάν που διακρίνεται να περπατάει δίπλα στους καμικάζι αυτοκτονίας που αιματοκύλισαν το Ζάβεντεμ. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άντρα, που φέρεται να είναι μεταμφιεσμένος στη φωτογραφία που οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα, μετά τις εκρήξεις εθεάθη να τρέχει προς την έξοδο του αεροδρομίου.

Στο μεταξύ, σε έρευνες που γίνονται στα προάστια των Βρυξελλών, η αντιτρομοκρατική εντόπισε μετά από έφοδο σε σπίτι στο Σκαρμπέκ, μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους κι έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε καρφιά, ώστε να προκαλέσει περισσότερα θύματα, σημείωσε στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία. Στο ίδιο σπίτι βρέθηκαν και χημικές ουσίες που εξετάζονται.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το Σκαρμπέκ, ενώ πάνω από την περιοχή πετάει και ένα ελικόπτερο.

Ads