Εναντίον του Επίτροπου Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς στράφηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Συστήματα παρακολούθησης και κατασκοπευτικά συστήματα Predator στην Ελλάδα», καλώντας τον να ανακαλέσει τα όσα είπε για το σκάνδαλο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας μάλιστα την υπόθεση των παρακολουθήσεων ως «μύθο».

Ads

«Ας πάμε κατευθείαν στην αλήθεια. Θέλω να ζητήσω από τον Επίτροπο να διορθώσει. Η ελληνική κυβέρνηση είπε σαφέστατα ότι δεν χρησιμοποιεί παράνομα λογισμικά. Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη. Έχουμε ενισχύσει το θεσμικό μας πλαίσιο, ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει το ίδιο. Ξέρω ότι η μυθολογία είναι μέρος της ελληνικής ταυτότητας. Ίσως αυτή η αγάπη για τους μύθους είναι που χρησιμοποιούν οι εχθροί του κυρίου Μητσοτάκη που προσπαθούν για να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα για να έχουν πλεονέκτημα στις επόμενες εκλογές» ισχυρίστηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ. 

Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε μύθους που έχουν στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία της Ελλάδας, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Ο ελληνικός λαός ξέρει τη διαφορά μεταξύ του μύθου και της αλήθειας και αναμένω να κάνετε και εσείς το ίδιο».

Δείτε εδώ το βίντεο με την παρέμβαση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Ads