«Η Αυστρία πρόκειται, ανεξαρτήτως των αιτήσεων χορήγησης ασύλου Σύρων που βρίσκονται υπό εξέταση και επιπλέον των 500 που είχαν ήδη ανακοινωθεί, να υποδεχθεί άλλους 1.000 πρόσφυγες από αυτή την περιοχή κρίσης», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Ads

Όπως ανέφερε η Μιλκ-Λάιντερ, στη συνέντευξή της στην εφημερίδα, πρόκειται να δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά, καθώς και σε χριστιανούς οι οποίοι υφίστανται διωγμούς.

«Η κατάσταση στη Συρία και στην περιοχή είναι όλο και πιο δραματική. . . Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη βελτίωσης της κατάστασης για αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους στον ορίζοντα», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση περί υποδοχής 500 προσφύγων στην Αυστρία, που είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο, είχε επικριθεί από τοπικές οργανώσεις και τους Οικολόγους, κόμμα της αντιπολίτευσης, που είχαν τονίσει πως ο αριθμός είναι πολύ μικρός.

Ads

Μέχρι στιγμής, περίπου 300 Σύροι πρόσφυγες από τους 500 που προβλεπόταν έχουν φθάσει στην Αυστρία, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Τουλάχιστον 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Συρίας, ενώ τουλάχιστον 2,6 εκατ. πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μετά το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης σε αυτή, το 2011, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.