Μια λευκή γυναίκα είναι τυλιγμένη με την σημαία της Ευρώπης. Στη φωτογραφία φαίνονται τα χέρια σκουρόχρωμων ανδρών να προσπαθούν να την ακινητοποιήσουν και να της σκίσουν το «ρούχο» που φοράει. Τη φωτογραφία συνοδεύει ο τίτλος «Ο ισλαμικός βιασμός της Ευρώπης».

Ads

Πρόκειται για το πρωτοσέλιδο του εβδομαδιαίου πολωνικού πολιτικού περιοδικού wSieci, που κυκλοφορεί σήμερα στη χώρα, την ίδια ημέρα που ο ηγέτης της μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής και να συν-αναζητήσει λύσεις για την μεγαλύτερη κρίση των ημερών μας… την προσφυγική.

image

Μία ακόμη εικόνα ντροπής έρχεται από την Ευρώπη της «αλληλεγγύης» και του «ανθρωπισμού». Το δημοφιλές πολωνικό περιοδικό, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα, καταφέρνει ένα ακόμη χτύπημα κάτω από τη μέση, παρουσιάζοντας όπως γράφει «ποια μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι ελίτ στις Βρυξέλλες κρύβουν την αλήθεια από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ads

Αν και όπως αποδείχτηκε μόλις τρεις από τους επίδοξους βιαστές της Κολωνίας ήταν πρόσφυγες, στην υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αφορούσε τη μαζική σεξουαλική παρενόχληση εκατοντάδων γυναικών στη Γερμανία, το περιοδικό επιστρέφει στο θέμα αυτό και με μία φωτογραφική αλλά και νοηματική παραπομπή «προειδοποιεί» για τον εξισλαμισμό της Ευρώπης.

image

Όπως ήταν φυσικό, το προκλητικό πρωτοσέλιδο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες τους να παρομοιάζουν τους Πολωνούς δημοσιογράφους ως συνεχιστές των προπαγανδιστών των ναζί, οι οποίοι πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έδειχναν στα έντυπα τους γυναίκες να δέχονται επιθέσεις από Εβραίους ή Αφρικανούς.

Σημειώνεται ότι η Πολωνία, κρατάει μέχρι σήμερα ιδιαίτερα σκληρή στάση αναφορικά με το προσφυγικό, με ακροδεξιές φωνές να έχουν ακουστεί από επίσημα χείλη ουκ ολίγες φορές.

Δείτε τις αντιδράσεις στο Twitter:

Tweets about wSieci