«Η σκοτεινή πλευρά της Μαρίν Λεπέν» είναι ο τίτλος νέου σατιρικού κόμικ που κυκλοφόρησε στη Γαλλία. 

Ads

Στο εξώφυλλο του περιοδικού η Μαρίν Λεπέν φορά ένα λευκό φόρεμα που σηκώνεται από τον αέρα σε μια παρωδία της εμβληματικής φωτογραφίας της Μέριλιν Μονρόε.

Οι δημιουργοί του κόμικ ελπίζουν ότι θα βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να δουν τι πραγματικά είναι το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν. 

Με στόχο τις προεδρικές εκλογές του 2017 η Λεπέν προσπαθεί να δώσει την εικόνα μιας πιο μετριοπαθούς πολιτικού για να προσελκύσει ψήφους από την κεντροδεξιά. 

Ads

Ο σκιτσογράφος του Κόμικ Riss σημειώνει ότι υπάρχει μια νέα γενιά ψηφοφόρων που δεν είναι απαιτητικοί σε ιδεολογικά ζητήματα και δεν γνωρίζουν την ιστορία του ακροδεξιού κόμματος. 

«Είναι πράγματι αντίθετη με τις παραδοσιακές εξτρεμιστικές ιδεολογίες του κόμματος της; Μερικές φορές το αμφιβάλλω» υποστήριξε ο Riss, αναφερόμενος στην Λεπέν.

Ο συνδημιουργός του κόμικ Ρίσαρντ Μάλκα, τόνισε ότι η Λεπέν προκαλεί ανησυχία. «Και αν την δαιμονοποιήσεις, οι άνθρωποι δεν θα σε ακούσουν. Θέλουμε να δείξουμε ποια πραγματικά είναι, μαζί με την σκοτεινή και την φωτεινή πλευρά της» υποστήριξε. 

Από το Εθνικό Μέτωπο είπαν ότι το κόμικ «δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για εμάς».