Η ιστορία των ελληνικών καφενείων όπως την αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Πίττα, ήταν το θέμα της έκθεσης που εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στη Γκαλερί των Βρυξελλών «Θεώρημα» με τη συμμετοχή του Στέλιου Κούλογλου ως προαναγγελία του διημέρου εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις 27 και 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες για την προβολή των ελληνικών προϊόντων και τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. 

Ads

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων γίνεται σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση A Discovering Network, με έδρα στις Βρυξέλλες, η οποία συμβάλλει μέσα από διάφορες δράσεις στη δικτύωση των Ελλήνων επιχειρηματιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Greek Gastronomy Guide, μια πλατφόρμα λεπτομερούς καταγραφής της γαστρονομικής ταυτότητας κάθε περιοχής της Ελλάδας και τη Γκαλερί «Θεώρημα»

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Στέλιος Κούλογλου, η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει να υλοποιήσει μέχρι το πέρας της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, με στόχο την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία και η στρατηγική ήττα που υφίσταται η χώρα με τη μετανάστευση ταλαντούχων και δυναμικών νέων στο εξωτερικό. «Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός νέων επιχειρήσεων με εξαιρετικό και καινοτόμο προσανατολισμό και πρέπει να τις βοηθήσουμε προκειμένου να ξεκινήσουν τις εξαγωγές. Έχουν ήδη γίνει κάποιες δράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο για τη νεανική επιχειρηματικότητα, την καταπολέμηση της ανεργίας, την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, την καλλιέργεια της κλωστικής και ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα και θα ακολουθήσουν και άλλες» σημείωσε. 

Για το διήμερο εκδηλώσεων επιλέχθηκε να παρουσιαστούν εταιρίες, οι οποίες παράγουν προϊόντα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η μπύρα, τα αλίπαστα, οι ελιές, τα γλυκά κουταλιού, το τάβλι ή το κομπολόι, που σχετίζονται με το ελληνικό καφενείο, που με τη σειρά του αποτελεί παραδοσιακή μορφή κοινωνικής συναναστροφής στην Ελλάδα. «Είναι μια πρωτοβουλία που βοηθά και την επιχειρηματικότητα και τη διατήρηση της παράδοσής μας ενώ αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων σε ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινό» τόνισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής. 

Ads

image

image

Στις 27 Ιουνίου θα λάβει χώρα το κλείσιμο της φωτογραφικής έκθεσης στη Γκαλερί «Θεώρημα»  που θα συνοδευτεί από τη γευσιγνωσία των ελληνικών προϊόντων με την παρουσία των προσκεκλημένων Ελλήνων επιχειρηματιών. 

Στις 28 Ιουνίου η φωτογραφική έκθεση του κ. Πίττα πρόκειται να φιλοξενηθεί σε κεντρικό σημείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου και θα παραμείνει έως την Παρασκευή 1η Ιουλίου. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Τα Καφενεία της Ελλάδας», ενώ μία προς μία θα παρουσιαστούν και οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μια αναπαράσταση του παραδοσιακού ελληνικού «καφενείου» που γίνεται για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες και με τη γευσιγνωσία των προϊόντων σ’ ένα ευρύ πολυεθνικό περιβάλλον. 

Το διήμερο εκδηλώσεων αποσκοπεί στο να δοθεί η δυνατότητα στο βελγικό και ελληνικό κοινό που ζει στο Βέλγιο να γνωρίσει τα ελληνικά προϊόντα αλλά και στους Έλληνες παραγωγούς/επιχειρηματίες, που θα παραβρεθούν στις Βρυξέλλες, να δημιουργήσουν δίκτυα επικοινωνίας για μελλοντικές συνεργασίες. 

Το παρόν θα δώσει και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες, Παντελής Γκάσιος, ο οποίος θα παραχωρήσει ενημέρωση με χρήσιμες πληροφορίες για τις διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις και θα περιγράψει την κατάσταση και τις τάσεις της αγοράς στο Βέλγιο. 

Στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης παραβρέθηκε και ο ευρωβουλευτής με Το Ποτάμι, Γιώργος Γραμματικάκης, ο οποίος συνεχάρη θερμά το Στέλιο Κούλογλου για τη σημαντική αυτή  πρωτοβουλία. 

INFO

Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου και ώρα 18:00-21:00 στη Γκαλερί Θεώρημα, RueBeckmans 39 και την Τρίτη 28 Ιουνίου και ώρα 18:30-21:00 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αίθουσα ΑSP 1G2

Περισσότερες πληροφορίες στο stelioskouloglou.gr
Twitter: @stelioskoul
www.facebook.com/stelioskouloglou