Ενα στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας, ο Χάρτβιγκ Λέγκερ, θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, ανακοίνωσε σήμερα ο συντηρητικός ηγέτης Σεμπάστιαν Κουρτς παρουσιάζοντας τους υπουργούς του κόμματός του.

Ads

Ο 52χρονος Λέγκερ είναι επικεφαλής της αυστριακής μονάδας της ασφαλιστικής εταιρείας Uniqa.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς και το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων της Αυστρίας (FPÖ) ανακοίνωσαν χθες ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, μια συμφωνία που ανοίγει τις πόρτες της καγκελαρίας στον νεαρό ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος (OVP) της Αυστρίας αλλά και που σηματοδοτεί την επιστροφή της ακροδεξιάς στην εξουσία.

«Καταλήξαμε σε μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης για τα επόμενα πέντε χρόνια» σημείωσε ο Κουρτς, ενώ είχε στο πλευρό του τον ηγέτη του FPÖ, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Ads

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης από τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν αναμένεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα, μετά την επίσημη επικύρωση των όρων της συμφωνίας από τα δύο κόμματα σήμερα Σάββατο.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες σημείωσαν ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε θα παρουσιαστούν σήμερα, έπειτα από τη συνάντηση που θα έχουν με τον πρόεδρο της χώρας.

Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου όπου επικράτησε το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα ÖVP.

Το FPÖ είχε κυβερνήσει με τους συντηρητικούς το διάστημα 2000- 2007.