Ελεύθερος αφέθηκε ο Ρώσος ολιγάρχης Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, όπως μετέδωσε η Le Monde. Ωστόσο τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο. Ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό και του Σκορπιού, οδηγήθηκε στη φυλακή την Τετάρτη στο Μονακό για μια υπόθεση απάτης, με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ.

Ads

Ο Ριμπαλόβλεφ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τη γενική εισαγγελία του Μονακό για “διαφθορά”, “αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική”, και συνέργεια στα αδικήματα αυτά.

Για το αν και πώς επηρεάζονται τα επενδυτικά σχέδια του Ρώσου μεγιστάνα στον Σκορπιό μίλησε στο Έθνος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας. «Οι εξελίξεις ρίχνουν μια σκιά γύρω από το πρότζεκτ. Ευχόμαστε τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο κ. Ριμπολόβλεφ να μην επηρεάσουν την επένδυση η οποία διαθέτει πλέον και όλες τις άδειες» είπε στο Έθνος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας Μανώλης Θέρμος. Σύμφωνα με τον ίδιο και μόνο η ανακαίνιση του Σκορπιού από τον κ. Ριμπολόβλεφ έχει κάνει τη Λευκάδα πόλο έλξης για τους τουρίστες.

«Η φήμη του νησιού έχει εκτοξευθεί.  Η εμπλοκή του Ρώσου μεγιστάνα έχει προσδώσει σε ολόκληρο το νησί σημαντική προστιθέμενη αξία. Η παρουσία του στην περιοχή θα τραβήξει και άλλους VIP και Celebrities οι οποίοι μπορεί να επενδύσουν και αυτοί στο μέλλον» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής.

Ads

Αυτή την περίοδο, στο νησί του Σκορπιού εργάζονται περισσότερα από 50 άτομα, που στην πλειονότητά τους προέρχονται από τη Λευκάδα.

Περισσότερο καθησυχαστικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης. «Οι επενδύσεις τρέχουν ανεξάρτητα από τα ζητήματα που ανακύπτουν στους ανθρώπους. Προφανώς και αν πραγματοποιηθεί η επένδυση στον Σκορπιό θα διαφημιστεί και η Λευκάδα» είπε στο Έθνος  o κ. Σκιαδαρέσης.

Το επενδυτικό σχέδιο του Ριμπολόβλεφ προβλέπει να κατασκευαστούν 12 νέες βίλες σε τρία διαφορετικά σημεία, θα γίνει ανακαίνιση της ανατολικής και της νότιας παραλιακής κατοικίας, θα εκσυγχρονιστούν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως τα γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου, θα δημιουργηθούν νέοι παιδότοποι και χώροι περιήγησης, θα γίνει ανάπλαση της περιοχής της φάρμας και θα αναβαθμιστούν όλες οι υποδομές. Στα σχέδια της τουριστικής επένδυσης προβλέπεται η επέκταση της μαρίνας ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των μεγάλων σκαφών που θα φτάνουν στον Σκορπιό.