Σάλο προκάλεσε στα social media και στη συνέχεια, στον διεθνή Τύπο, η ρατσιστική ανακοίνωση ελβετικού ξενοδοχείου που ζητούσε από τους Εβραίους πελάτες του -«άνδρες, γυναίκες και παιδιά»- να κάνουν ντους πριν μπουν στην πισίνα.

Ads

Υπήρχε δε και απειλή, αφού η πινακίδα έγραφε ότι, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το ξενοδοχείο θα υποχρεωθεί να κλείσει την πισίνα.

Τη φωτογραφία της επίμαχης ανακοίνωσης ανάρτησε αρχικά στο Facebook ένοικος του ξενοδοχείου, γράφοντας ότι  πρόκειται για «υπενθύμιση σκοτεινών εποχών που νομίζαμε πως είχαν παρέλθει».

Όπως γράφει η Telegraph, ο μάνατζερ του ξενοδοχείου επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις λέγοντας ότι επρόκειτο για «λάθος» και «κάτι αφελές», που δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει. «Δεν έχουμε πρόβλημα στο ξενοδοχείο με τους Εβραίους πελάτες» είπε, σημειώνοντας ότι η πινακίδα αφαιρέθηκε.  

Ads

Υπήρχε και δεύτερη προειδοποιητική πινακίδα, η οποία αφορούσε τη χρήση ψυγείου για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας…

Το θέμα πήρε τόσες διαστάσεις, ώστε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απέστειλε επίσημη δήλωση διαμαρτυρίας προς τους υπεύθυνους του Aparthaus Paradies, ενώ το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε το περιστατικό.