Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Ντέμιαν Γκριν και ένας από τους στενότερους συμμάχους της Τερέζα Μέι υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του μετά από αίτημα της πρωθυπουργού.

Ads

Ο Γκριν παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα σχετικά με τον εντοπισμό πορνογραφικού υλικού στον υπολογιστή του κοινοβουλευτικού του γραφείου πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης είχε πει στην εφημερίδα Sunday Times ότι η αστυνομία είχε βρει «ακραίο» πορνογραφικό υλικό σε έναν από τους υπολογιστές του στη Βουλή το 2008.

Ο Γκριν είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς. Η εσωτερική έρευνα της Ντάουνινγκ Στριτ κατέδειξε ότι ο Γκριν είχε ήδη ενημερωθεί από την αστυνομία για την ανακάλυψη αυτού του υλικού, γεγονός το οποίο εκείνος είχε αρνηθεί. 

Ads

Με επιστολή του προς την Μέι ο ίδιος παραδέχθηκε ότι προέβη σε «ανακριβείς και παραπλανητικές» δηλώσεις. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας κατόπιν ζήτησε την παραίτησή του. 

«Με βαθιά λύπη και ευγνωμοσύνη για την συνεισφορά σου επί σειρά ετών, ζήτησα την παραίτησή σου από την κυβέρνηση», αναφέρεται στην επιστολή της Τερέζα Μέι.