Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδρίασε σήμερα (22/9) και απέρριψε το αίτημα του Ηλία Λιανού για έξτρα παράταση 10 ημερών στον Πανιώνιο. Με αυτή την απόφαση οι Νεοσμυρνιώτες είναι εκτός Α1!

Ads

 

Με τον Ηλία Λιανό να δείχνει να επαναδραστηριοποιείται δίνοντας το παρών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) ξεκίνησε τη συνεδρίαση της η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο Πανιώνιος παρά τις παρατάσεις που είχε ήδη λάβει δεν πρόλαβε να καλύψει τα κενά που υπήρχαν στο φάκελο του ζητώντας νέα παράταση κάτι που δεν έγινε δεκτό από τα μέλη της Επιτροπής.
 

Ads

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Επιτροπή  δεν χορήγησε στους Νεοσμυρνιώτες το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 κάτι που σημαίνει πως οι “κυανέρυθροι” δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον θα πρέπει να ξεκινήσουν από την επόμενη σεζόν την ανοικοδόμηση της ομάδας από τις χαμηλές κατηγορίες.

Ο Αντώνης Μαργέτης ήταν αυτός που θα αναλάμβανε τις τύχες του ιστορικού Πανιωνίου, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά, καθώς το Σαββατοκύριακο (20-21/9) που προηγήθηκε ο απερχόμενος μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Ηλίας Λιανός δεν τα βρήκε με την πλευρά του Μαργέτη.

Με τον χρόνο πλέον να πιέζει ασφυκτικά στη συνεδρίαση παρέστη ο πρώην ισχυρός άντρας της ΚΑΕ, Ηλίας Λιανός, ο οποίος αν και έχει ανακοινώσει την αποχώρηση του από τα κοινά της ομάδας, εντούτοις βρέθηκε στα γραφεία της ΕΕΑ και ζήτησε από την Επιτροπή ακόμα 10 ημέρες παράταση κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Την ίδια ώρα που ο Λιανός βρισκόταν στα γραφεία της ΕΕΑ, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Καλαφατάκης περίμενε στο κλειστό της “Αρτάκης” τους νέους επενδυτές, οι οποίοι όμως δεν εμφανίστηκαν.

Μετά το τέλος της όλης διαδικασίας και την απόφαση που έλαβε η αρμόδια επιτροπή ο ΕΣΑΚΕ από την πλευρά του ζήτησε να δοθεί στον Πανιώνιο μια ακόμη προθεσμία (αυτή θα είναι η τρίτη) για να μπορέσει να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του. Αν η ομάδα δεν λάβει τελικά την προθεσμία, τη θέση της πιθανότατα στην Basket League ΟΠΑΠ θα πάρει η Καβάλα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Η ΕΟΚ με ανακοίνωση της ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ανάμειξη με αυτές τις αποφάσεις:

“Η ΕΕΑ είναι μια ανεξάρτητη αρχή και παίρνει τις δικές αποφάσεις. Ζητούμε να σταματήσει η με δεξιοτεχνία προσπάθεια εμπλοκής μας στην υπόθεση αυτή και μετάθεσης των ευθυνών, αφού είναι γνωστό σε όλους, ποιοι έχουν την ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές. Επιτέλους, οι κύριοι αυτοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που φέρνει και τυπικά τον Πανιώνιο εκτός Α1 αναφέρει

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1. Έλεγχος δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ.3 του ν.2725/99.
(α) H Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΚΑΕ:
– ΚΑΕ ΑΕΚ
– ΚΑΕ ΚΟΡΟΙΒΟΣ
(β) Η Επιτροπή δεν χορήγησε πιστοποιητικό στην ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για την Δευτέρα 29.09.2014 και ώρα 12:00 μ.μ“.

Sport24.gr