Την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου της αναμένεται να ζητήσει η Τερέζα Μέι εντός της ημέρας για την πιθανή ανάληψη στρατιωτικής δράσης της Βρετανίας στη Συρία.

Ads

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τη Daily Telegraph, η Μέι διέταξε βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν εντός εμβέλειας πυραύλων με τη Συρία ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Η Μέι δεν έχει λάβει τελική απόφαση κατά πόσον η Βρετανία θα συμμετέχει σε επιδρομές των ΗΠΑ και της Γαλλίας σε απάντηση της φερόμενης χημικής επίθεσης στη Συρία, αλλά θέλει να είναι σε θέση να δράσει άμεσα, τόνισε η εφημερίδα.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στην Telegraph ότι η Βρετανία κάνει «οτιδήποτε κρίνει αναγκαίο» ώστε να είναι σε θέση να εκτοξεύσει πυραύλους Τόμαχοκ από τα υποβρύχια ενάντια σε στρατιωτικούς στόχους στη Συρία.

Ads

Χθες, το BBC μετέδωσε ότι, η Μέι είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η Βρετανία να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ως απάντηση για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, σημειώνοντας ότι δεν θα ζητήσει προηγουμένως την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου.

Κόρμπιν: Το κοινοβούλιο πρέπει να έχει λόγο για οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στη Συρία

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει λόγο για οποιαδήποτε στρατιωτική δράση θέλει να αναλάβει στη Συρία η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, υποστήριξε χθες ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Το κοινοβούλιο θα πρέπει πάντα να έχει λόγο για στρατιωτικές ενέργειες» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ρωτήθηκε από το BBC για τις εξελίξεις στη Συρία και την αντίδραση του Λονδίνου.

«Προφανώς, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Θα πρέπει να υπάρξει, τώρα, ένα αίτημα για πολιτική διαδικασία με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε μια κλιμάκωση ακόμη χειρότερη απ’ ό,τι είναι σήμερα».