Συντριβή αεροπλάνου τύπου Airbus A320, το οποίο φέρεται να ανήκει στη γερμανική εταιρεία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa, στη νότια Γαλλία, επιβεβαίωσαν οι γαλλικές αρχές ασφαλείας και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας. Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι είναι απίθανο να έχει επιζήσει κάποιος. Συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί στο Ντιν-λε-Μπεν.

Ads

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τα ως τώρα γνωστά στοιχεία, μετέφερε 148 επιβάτες, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το Ντίσελντορφ προς τη Βαρκελώνη. Εκτός των 148 επιβατών, στο αεροσκάφος επέβαινε πλήρωμα έξι ατόμων, δύο πιλότοι και τέσσερα μέλη προσωπικού καμπίνας. 

image
Το Airbus A320 στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ

H επαφή με την πτήση, την 4U9525 χάθηκε στις 10:40 τοπική ώρα βορειοανατολικά της Ντιν και συνετρίβη κοντά στην περιοχή Μπαρσελονέτ, στις γαλλικές Άλπεις (κοντά στα σύνορα με την Ιταλία).

Ads

Το Παρίσι εκφράζει φόβους ότι όλοι οι επιβαίνοντες έχουν χάσει τη ζωή τους: Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε πως «οι συνθήκες του περιστατικού δείχνουν πως μπορεί να μην υπάρχουν επιζώντες». Ο γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση πως τα περισσότερα θύματα ήταν Γερμανοί.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς τόνισε ότι «δυστυχώς» οι 142 έως 150 επιβάτες της πτήσης, δεδομένων των συνθηκών του δυστυχήματος, είναι πιθανότατα νεκροί.

Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας στο Twitter ήταν πως δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις πληροφορίες: «Έπεσαν στην αντίληψή μας αναφορές στα ΜΜΕ που εικάζουν περί ενός περιστατικού, αλλά ακόμη δεν έχουμε ίδιες επιβεβαιωμένες πληροφορίες» ανέφερε το μήνυμα.

Λίγο αργότερα η Lufthansa σε μήνυμά της στο twitter ανέφερε: Δεν ξέρουμε ακόμη τι συνέβη στην πτήση 4U 9525. Τα ειλικρινή μας συλληπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των επιβατών και του πληρώματος. Αν οι φόβοι μας επιβεβαιωθούν, αυτή είναι μια μαύρη ημέρα για τη Lufthansa. Ευχόμαστε να βρούμε επιζώντες. 

* Φωτογραφία αρχείου