Ο Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιος της Δεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας, ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει σήμερα το απόγευμα συνέντευξή Τύπου, στη σκιά του σκανδάλου με τις αργομισθίες της συζύγου του, μια υπόθεση που έχει πλήξει σημαντικά τη δημοτικότητά του.

Ads

Ο Φιγιόν είχε ξεκινήσει ως φαβορί, ωστόσο σήμερα βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και τον ανεξάρτητο κεντροαριστερό Εμανουέλ Μακρόν.

Οι εκτιμήσεις σχετικά με το τι αναμένεται να πει διίστανται. Ορισμένοι εκτιμούν πως ενδεχομένως να ανακοινώσει την αποχώρηση του από την προεκλογική κούρσα, παραδίδοντας τη σκυτάλη σε κάποιον άλλο υποψήφιο της Δεξιάς. Άλλοι πάλι εκτιμούν πως στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και τη γυναίκα του θέλοντας να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα. 

Ο 62χρονος πρώην πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις από στελέχη του κόμματός του να αποσύρει την υποψηφιότητά του, καθώς μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου αυτού η δημοτικότητά του έχει σημειώσει μεγάλη πτώση.

Ads

Πάντως ο Αλέν Ζιπέ απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι εκείνος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter «”όχι” σημαίνει “όχι”».