Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες όταν υπήρξαν πληροφορίες για έκρηξη και εκκένωση του σταθμού μετρό Gare du Midi στο νότιο κομμάτι της βελγικής πρωτεύουσας.

Ads

Οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα. Οι πολίτες βγήκαν τρομαγμένοι στους δρόμους που αποκλείστηκαν από τις αρχές όπως κι ένα κομμάτι του σταθμού. 

Ωστόσο εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών, σύμφωνα με το Reuters, διέψευσε τις πληροφορίες των βελγικών μέσων ενημέρωσης ότι ο σταθμός εκκενώθηκε μετά από έκρηξη. 

Λίγο αργότερα, μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών δήλωσε ότι ένα άτομο πυροβόλησε μέσα στο σταθμό και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. 

Ads

Οι κάλυκες των σφαιρών περισυλλέχθηκαν και στάλθηκαν στο εργαστήριο για βαλλιστικό έλεγχο, ενώ η αστυνομία αναζητεί τον ύποπτο, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Επίσης ένα εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ότι οι αρχές προσπαθούν να διασταυρώσουν πληροφορίες για έναν ή δύο ένοπλους άνδρες στο σταθμό.

image

image