Συναγερμός σήμανε στις Βρυξέλλες καθώς νωρίς το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε έκρηξη στον σιδηροδρομικό σταθμό Grand Plus, στην κεντρική και πιο τουριστική πλατεία της πόλης. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, η αστυνομία εξουδετέρωσε έναν άντρα που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά μέσα στον κεντρικό σταθμό και αφού εκείνος είχε προκαλέσει μια μικρής ισχύος έκρηξη. 

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ένα «συμβάν με ένα άτομο» που έλαβε χώρα στο σταθμό, αναφέροντας ότι η κατάσταση βρίσκεται τώρα υπό έλεγχο. Εκτός από το δράστη, δεν έχει τραυματιστεί κανένας άλλος. 

Ο σταθμός εκκενώθηκε και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σταμάτησε καθώς αποκλείστηκε ολόκληρο το τετράγωνο. Στο κέντρο της πόλης αναπτύχθηκαν δυνάμεις του στρατού. Επίσης εκκενώθηκε η Grand Plus, ενώ όσοι βρίσκονταν εκεί ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις. 

Ads

Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της έκρηξης πυροβολήθηκε. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.

Ο ύποπτος, ο οποίος «εξουδετερώθηκε» από στρατιώτες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών αφού φέρεται να προκάλεσε μια έκρηξη μικρής ισχύος και να φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Η βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού επί 18 μήνες και πλέον, αφότου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με έδρα τις Βρυξέλλες διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι τον Νοέμβριο του 2015 και διέπραξαν τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών και σε έναν σταθμό του μετρό της πόλης τον Μάρτιο του 2016.