Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο γήπεδο «Westfalenstadion» (Signal Iduna Park), για τον αποψινό αγώνα με την Μονακό για τα προημιτελικά του Champions League. 

Ads

Αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για μια έκρηξη, ωστόσο η αστυνομία ανακοίνωσε επίσημα πως οι εκρήξεις ήταν τρεις. Πηγές της αστυνομίας κάνουν λόγο για «επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες», ωστόσο, σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν, προς το παρόν αποδείξεις για σύνδεση του περιστατικού με «τρομοκρατία». 

Το σημείο (Wittbräuckerstraße/Schirrmannweg) που σημειώθηκαν οι εκρήξεις είναι κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά την αναχώρηση του πούλμαν από το ξενοδοχείο, όπου είχαν καταλύσει οι ποδοσφαιριστές και κατευθυνόταν προς το γήπεδο. 

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο Μαρκ Μπάρτρα ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Αργότερα έγινε γνωστό ότι είναι ελαφρά τραυματισμένος στο χέρι. Τραυματίστηκε από γυαλιά καθώς κατά την έκρηξη έσπασαν τα τζάμια από τα παράθυρα του πούλμαν. 

Ads

Μετά το περιστατικό ο ποδοσφαιρικός αγώνας αναβλήθηκε. 

image

Ο Μαρκ Μπαρτρα

Οι έρευνες της αστυνομίας για το συμβάν συνεχίζονται. 

Διαβάστε επίσης: