Στον απόηχο της παρουσίασης του προσχέδιου του πορίσματος-καταπέλτη για την ελληνική κυβέρνηση της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αλλά και της αποστολής στην Αθήνα μελών της PEGA, οι ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς-μέλη της επιτροπής, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στ. Κούλογλου, διοργανώνουν την Τετάρτη εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα την χρήση του Predator αλλά και άλλων παράνομων λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα και αλλού στην ΕΕ.

Ads

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται και υπό το φως των νέων δεδομένων για παρακολουθήσεις ακόμη και κορυφαίων υπουργών (νυν και πρώην) της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενός πρώην πρωθυπουργού (από τους κόλπους της ΝΔ), κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων αλλά και ανθρώπων των media, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα από τις αποστολές της PEGA σε Ισπανία, Κύπρο και Ελλάδα.

Επίσης θα συμμετάσχουν θύματα των παρακολουθήσεων, που θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους, και ειδικοί, που θα παρουσιάσουν τους κινδύνους για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου από αυτές τις πρακτικές, και θα κάνουν προτάσεις για την δημιουργία ενός πλαισίου προστασίας των ευρωπαίων πολιτών από αυτές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να την παρακολουθήσετε  ζωντανά από εδώ: https://ep.interactio.eu/j4kd-elrp-synl

Ads

Μεταξύ άλλων το λόγο θα πάρουν οι καθηγητές Δημήτρης Χριστόπουλος και Ανδρέας Τάκης, ο δημοσιογράφος θύμα του Predator Θανάσης Κουκάκης, ο Pavol Szalai από τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, και ο δημοσιογράφος Θ. Χονδρόγιαννος από τους Reporters United.