Στο στόχαστρο των Anonymous μπήκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Το γερμανικό παρακλάδι των διάσημων χάκερ δημοσείευσε στο λογαριασμό της ομάδας στο facebook, φωτογραφίες της «Σιδηράς Κυρίας» της Γερμανίας σε μικρότερη ηλικία, να συναναστρέφεται skinheads, που φέρονται να είναι μέλη νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ads

«Πρώτα μέλος των FDJ, μετά κατάσκοπος του Ανατολικού Βερολίνου, στη συνέχεια παρέα με τους skinheads και τώρα καγκελάριος της Γερμανίας. Αυτό που λέμε μετεωρική καριέρα κυρία Μέρκελ» είναι το σχόλιο κάτω από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν. Στην ανάρτησή τους οι Anonymous την χαρακτηρίζουν μάλιστα Skinheadgirl.

Οι φωτογραφίες κάνουν τον παγκόσμιο γύρο του διαδικτύου προκαλώντας ερωτηματικά.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, οι φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν το 1992 και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν την τότε υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων, Άνγκελα Μέρκελ σε ένα Κέντρο Νεότητας στο Έλμπτερ-Άσσεν, περιοχή στην οποία υπάρχει έντονο πρόβλημα με το φαινόμενο του νεοναζισμού. Η Μέρκελ μάλιστα συνοδεύεται και από άλλα στελέχη του κόμματος των Φιλελευθέρων.

Ads

image