Τη βεβαιότητα ότι είναι ο πιο δημοφιλής Ευρωπαίος πολιτικός στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Aντόνιο Ταγιάνι.

Ads

Ερωτηθείς γιατί επιλέγει να μην εμπλέκεται στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Γαλλίας, όπου η Μαρίν Λεπέν έχει προαναγγείλει δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την Ε.Ε. εφόσον εκλεγεί, ενώ αντίστοιχα είχε προχωρήσει σε «δυναμική παρέμβαση κατά της θέσης που είχε πάρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός» στο ελληνικό δημοψήφισμα, ο Γιούνκερ απάντησε: 

«Είστε ο μοναδικός στην Ευρώπη που πιστεύει ότι ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που άσκησαν κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό. O Έλληνας πρωθυπουργός με αγαπάει βαθιά όπως και οι Έλληνες. Είμαι ο πιο δημοφιλής Ευρωπαίος πολιτικός στην Ελλάδα».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «εκτιμά πολύ» τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε πως τρέφει «βαθιά συμπάθεια ή ακόμα και αγάπη για τον ελληνικό λαό». 

Ads

Χαριτολογώντας έδειξε τον εκπρόσωπο Τύπου Μαργαρίτη Σχοινά λέγοντας ότι από αυτόν ενημερώνεται καθημερινά για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη Λεπέν, ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να γίνει μέρος της «προπαγάνδας» της.