Δύο αδέλφια με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές και διαρρήξεις, κατονόμασε χθες ο 33χρονος που συνελήφθη αναφορικά με το διπλό φονικό στον Στρόβολο.

Ads

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος αναμένεται επισήμως σήμερα να καταθέσει τα όσα ανέφερε. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εμπλέκει ως συνεργούς, δύο αδέλφια από τη Λευκωσία με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές, διαρρήξεις και διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων.

Αναλόγως η Αστυνομία θα προχωρήσει στην έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται να καταθέσει και ο 15χρονος γιος της οικογένειας, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί να αναγνωρίσει τον 33χρονο σε αναγνωριστική παράταξη.

Τι είπε ο 33χρονος για το φονικό

Ανατρέπουν όλα τα δεδομένα στην υπόθεση του διπλού φόνου τα όσα υποστήριξε ο 33χρονος που συνελήφθη από την Αστυνομία για το φονικό στον Στρόβολο.

«Ξέρει τι έγινε σε εκείνο το σπίτι, εκείνο το βράδυ, που σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, μέχρι ένα σημείο, ως επίσης και ποιοι εμπλέκονται και ποιος ήταν ο σκοπός και το κίνητρο» ανέφερε κατά την ανάκριση του ο 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ σε σχέση με το διπλό φονικό στο Στρόβολο και εναντίον του εκδόθηκε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης του.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ανακρίσεων της υπόθεσης, υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Κουμέτο Κουμέτου, ο οποίος παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του 33χρονου, ο ύποπτος συνελήφθη χθες βράδυ στην Αγία Νάπα και κατά τη σύλληψη αρκέστηκε να πει μόνο ένα «μάλιστα».

Ακολούθως οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας όπου ανακρινόμενος ανέφερε ότι θέλει να πει όλα όσα ξέρει για την υπόθεση. Ο ύποπτος, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας,  ανέφερε επίσης ότι ξέρει τι έγινε σε εκείνο το σπίτι εκείνο το βράδυ που σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι μέχρι ένα σημείο, ως επίσης και ποιοι εμπλέκονται σε αυτό που έγινε και ποιος ήταν ο σκοπός και το κίνητρο.

Τούτο που έγινε σχεδιάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια, είπε στους ανακριτές ο 33χρονος ο οποίος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και χωρίς να φέρει καμία ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του.  «Περιμένω να δώσω κατάθεση για να σας τα πω», ανέφερε ο ύποπτος στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμέττου, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εξασφαλίστηκε γραπτή μαρτυρία ότι ο ύποπτος την Τρίτη 17/9/2018 είπε σε συγγενικό του πρόσωπο: «Aύριο εν να είμαι πλούσιος τζαι ε να γοράσω ούλλα τα σπίτια δαμέ τζαι εν να σας φκάλω έξω που το σπίτι».

Σε ερώτηση του συγγενικού του προσώπου που θα βρει τα λεφτά, ο ύποπτος απάντησε: «θα πάω να κάμω μια δουλειά, ε σίουρη τούτη η δουλειά γιατί έχουμε άνθρωπο που τη μέσα μερκά. Ε να έχει άνθρωπο μέσ’ στο σπίτι τζαι ε να μας βοηθήσει».

Σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, στις 18/4/18 ο ύποπτος έφυγε από το σπίτι του γύρω στις 21.30 και επέστρεψε στις 04.40 στις 19/4/2018 όπου πήρε το αυτοκίνητο του παππού του και έφυγε. Από τις εξετάσεις στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν δύο σημειωματάρια στα οποία ο ύποπτος έγραψε όλα τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης, όπως είπε στο δικαστήριο ο Επικεφαλής των ανακριτών της υπόθεσης.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ είπε ότι ο ύποπτος ανέφερε κατά την ανάκριση του ότι ξέρει το σπίτι αυτό από το 2012 όταν πήγε και έκανε κάποιες δουλειές στα παράθυρα.

Είπε επίσης ότι ο ύποπτος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει εκδορές στα χέρια και σε άλλα μέρη του σώματος του τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 5-7 ημερών.

Η μαρτυρία του ανήλικου: «Eσκότωσα τους γονείς σου…μη φοβάσαι δεν θα σε πειράξω. Έχω και εγώ γιό»

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο δικαστήριο ο κ. Κουμέτου, στις 19/4/18 και ώρα 00:45 λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι σε οικία στην οδό Ζαλόγγου στο Σρόβολο υπήρχαν δύο τραυματισμένα πρόσωπα. Αμέσως στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και από τις επιτόπιες εξετάσεις εντοπίστηκαν στο κύριο υπνοδωμάτιο της οικίας δύο πρόσωπα μαχαιρωμένα.

Στη συνέχεια, όπως είπε,  οι νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μετέβησαν στη σκηνή όπου διαπίστωσαν ότι και τα δύο πρόσωπα ήταν νεκρά. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνδρας βρισκόταν μπρούμυτα στο πάτωμα και η γυναίκα μπρούμυτα στο κρεβάτι.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ είπε στο δικαστήριο ότι περί η ώρα 1.35 ο ανήλικος γιος του ζεύγους ηλικίας 14 ½ ετών μετέβη σε γειτονική κατοικία και ανέφερε στην ιδιοκτήτρια ότι δύο άγνωστοι εισήλθαν στο σπίτι, σκότωσαν τους γονείς του και το ίδιο τον κλείδωσαν σε υπόγειο της οικίας από όπου κατάφερε και έφυγε.

Την ίδια μέρα, συνέχισε, λήφθηκε γραπτή κατάθεση από τον ανήλικο στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι γύρω στις 22.30 της 18ης Απριλίου ξάπλωσε να κοιμηθεί και σε κάποια στιγμή ενώ κοιμόταν άκουσε το κλάμα της μητέρας του χωρίς να ήταν σίγουρος εάν αυτό συνέβαινε στην πραγματικότητα ή ήταν εφιάλτης. Μετά από λίγα λεπτά και ενώ αυτός βρισκόταν στο κρεβάτι του τον προσέγγισε άγνωστος του άνδρας και του ανέφερε: «εσκότωσα τους γονείς σου» ρωτώντας τον ταυτόχρονα που είναι τα λεφτά.

Ακολούθως, ο άγνωστος σήκωσε τον ανήλικο από το κρεβάτι και με την απειλή μαχαιριού και αφού του κρατούσε το στόμα του κλειστό τον οδήγησε στην κουζίνα της οικίας. Κατά τον χρόνο που τον οδηγούσε από το πάνω όροφο προς το ισόγειο του είπε «μη φοβάσαι δεν θα σε πειράξω. Έχω και εγώ γιο», σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε στο δικαστήριο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ.

Στη συνέχεια,  όπως είπε ο κ. Κουμέτου, ο δράστης του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα έτσι ο ανήλικος πήρε τα κλειδιά από το τραπέζι άνοιξε την πόρτα και τότε εμφανίστηκε και δεύτερος άντρας ο οποίος μπήκε στην κουζίνα έχοντας το πρόσωπο του καλυμμένο με κουκούλα.

Στο σημείο της κουζίνας, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ,  ο ανήλικος πρόσεξε τα χαρακτηριστικά του πρώτου δράστη που δεν έφερε κουκούλα στο πρόσωπο και όπως ανέφερε ήταν άντρας λεπτός ύψους 1.70 περίπου με μελαχρινά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ο τελευταίος οδήγησε τον ανήλικο στο κελάρι της οικίας όπου τον κλείδωσε και ανέβηκε στη συνέχεια στο ισόγειο της κατοικίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από μισή ώρα ο ανήλικος κατάφερε να εξέλθει από το κελάρι αφαιρώντας φυλλαράκια από την αλουμινένια πόρτα και τραυματίζοντας τα χέρια του. Στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο των γονιών του και αφού άνοιξε την πόρτα του δωματίου είδε τους γονείς του μαχαιρωμένους και έφυγε από το δωμάτιο για να πάει να ζητήσει βοήθεια από τη γειτόνισσα.

Επίσης ο ανήλικος ανέφερε προφορικά στα μέλη της Αστυνομίας ότι ο άγνωστος δράστης είχε μαύρο γένι. Να σημειωθεί ότι μαύρο γένι έχει και ο ύποπτος του συνελήφθη ως επίσης είναι και πατέρας ενός ανήλικου αγοριού.

Ο επικεφαλής των ανακριτών της υπόθεσης, ανέφερε ότι στο ΤΑΕ Λευκωσίας έγινε ιατροδικαστική εξέταση στον ανήλικο και διαπιστώθηκαν κακώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του.
Είπε επίσης ότι από τις εξετάσεις της σκηνής παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων τα οποία στάληκαν για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις. Μεταξύ των τεκμηρίων είναι και δύο τεκμήρια ξένα προς το περιβάλλον και τα οποία ο ανήλικος ανέφερε ότι δεν ανήκουν σε κανένα μέλος της οικογένειας του. Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια τα δύο αυτά τεκμήρια αφορούν σε δύο επιθετικά όργανα, όπως τα χαρακτήρισε.

Σημείωσε ότι από πληροφορία που διαβιβάστηκε στην Αστυνομία το βράδυ της 18ης Απριλίου ο 33χρονος θεάθηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή του φόνου και να έχει στην κατοχή του δύο αντικείμενα όμοια με αυτά που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Ο επικεφαλής των ανακρίσεων είπε ότι ο ύποπτος συνδέθηκε με δείγματα γενετικού υλικού dna σε δύο τεκμήρια που περισυνελέγησαν από τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ  στη σκηνή βρέθηκε και ένα ζεύγος παπούτσια τα οποία ο ύποπτος παραδέχθηκε προφορικά ότι είναι δικά του.

Είπε επίσης ότι από τις έρευνες στο σπίτι του ζεύγους, διαφάνηκε ότι το συρόμενο παράθυρο της κουζίνας ήταν ανοικτό.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι άγνωστο μέχρι στιγμής τί κλάπηκε από την οικία ενώ δεν έχει εντοπιστεί το πορτοφόλι του 60χρονου στο οποίο υπήρχε άγνωστο χρηματικό ποσό, η ταυτότητα του και διάφορες πιστωτικές κάρτες.

Ο κ. Κουμέτου είπε ότι κατά τη δεύτερη νεκροτομή στις σορούς των θυμάτων επιβεβαιώθηκαν τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής ενώ εντοπίστηκαν επιπλέον μώλωπες στο εσωτερικό του αριστερού μηρού της θανούσας. Επίσης κατά τη δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση  του ανηλίκου διαπιστώθηκαν επιπλέον εκχυμώσεις στο αριστερό ώμο.

Ανέφερε ότι οι εξετάσεις σε σχέση με τον ύποπτο βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και μέχρι στιγμής για την παρούσα υπόθεση έχουν ληφθεί 111 καταθέσεις ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 90 καταθέσεις από το φιλικό, οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου και των θυμάτων από την Λευκωσία, Λάρνακα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Είπε επίσης ότι θα γίνει αναγνωριστική παράταξη προσώπων και θα κληθεί ο ανήλικος να αναγνωρίσει τους υπόπτους, ενώ αναζητείται το φονικό όργανο ως επίσης και τα ρούχα και  τα παπούτσια που φορούσε ο δράστης.

Ο κ. Κουμέτου είπε ότι αναζητείται και το δεύτερο πρόσωπο που ήταν μαζί με τον ύποπτο κατά τη διάπραξη του εγκλήματος, ενώ θα γίνει και άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου. 

Η Αστυνομία διερευνά  τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής, της εισόδου ενόπλου με σκοπό την κλοπή, της εισόδου στην οικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, της απαγωγής και της απαγωγής με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και το αδίκημα της αυτουργίας .

Τον ύποπτο παρουσίασε στο δικαστήριο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Κουμέτος Κουμέτου, ο οποίος είπε ότι στις 19/4/2018 λήφθηκε πληροφορία στο ΚΕΜ ότι στην οδό Zαλόγγου υπήρχαν τραυματισμένα 2 πρόσωπα. Στο σημείο μετέβη η  αστυνομία όπου εντόπισε στο υπνοδωμάτιο μαχαιρωμένους έναν άντρα και μία γυναίκα. Ο άντρας βρισκόταν μπρούμυτα στο πάτωμα και η γυναίκα στο κρεβάτι.

Ο κ. Κουμέτος είπε επίσης ότι στις 1:35 το ανήλικο παιδί της οικογένειας μετέβη σε γειτονικό σπίτι και είπε ότι δύο πρόσωπα εισήλθαν στο σπίτι και σκότωσαν τους γονείς του. Συγκεκριμένα το παιδί ανέφερε ότι στις 22:30 άκουσε τη μητέρα του να κλαίει αλλά δεν κατάλαβε αν ήταν αλήθεια ή αν έβλεπε όνειρο. Εκείνη τη στιγμή τον πλησίασε ένα πρόσωπο που δεν φορούσε κουκούλα, ενώ ο ίδιος βρισκόταν ακόμα στο κρεβάτι, και του είπε ότι σκότωσε τους γονείς τους. Τον ρώτησε που είναι τα χρήματα και τον πήρε κάτω στην κουζίνα όπου είδε και δεύτερο πρόσωπο με κουκούλα. Ακολούθως ο ένας εκ των δύο τον οδήγησε στο κελάρι από όπου κατάφερε να διαφύγει αφαιρώντας φυλλαράκια και τραυματίζοντας τα χέρια του. 

Πηγή: politis.com.cy