Η Δικαιοσύνη διερευνά την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο, με την Τράπεζα Κύπρου να διώκεται ως νομικό πρόσωπο και πέντε στελέχη της να κατηγορούνται για την υπόθεση. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται συνολικά έξι κατηγορίες που αφορούν τη συνωμοσία για καταδολίευση, τη χειραγώγηση τιμών της αγοράς και τη διάδοση παραπλανητικών και ψευδών δηλώσεων σε σχέση με την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας.

Ads

Για τις κατηγορίες αυτές προβλέπονται ποινές μέχρι και δέκα χρόνια φυλάκιση ή και πρόστιμο. Οι πέντε κατηγορούμενοι και η Τράπεζα Κύπρου καλούνται να εμφανιστούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο στις 30 Ιανουαρίου. Η εισήγηση της Γενικής Εισαγγελίας είναι η εκδίκαση να γίνει ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Οι πέντε, που κατηγορήθηκαν στο Δικαστήριο είναι: Θεόδωρος Αριστοδήμου, μη εκτελεστικός πρόεδρος, Ανδρέας Ηλιάδης, εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος και τα τέως στελέχη της τράπεζας οι Γιάννης Κυπρή, Γιάννης Πεχλιβανίδης και Ανδρέας Αρτέμη (αντιπρόεδρος).

Όσον αφορά την επόμενη υπόθεση που θα συμπληρωθεί, αυτή θα σχετίζεται με παρόμοια αδικήματα αλλά από πρώην αξιωματούχους της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Ads