Προβάδισμα 10 μονάδων στο Bremain έναντι του δίνει η τελευταία δημοσκόπηση στη Βρετανία – μια δημοσκόπηση της εταιρίας Populus που δημοσίευσε ο Independent με το δημοψήφισμα σε εξέλιξη και με τις κάλπες ακόμη ανοιχτές.

Ads

Η δημοσκόπηση, η οποία σύμφωνα με τον Independent, είναι η τελευταία που έγινε στη Βρετανία πριν ανοίξουν οι κάλπες, δίνουν ποσοστό 55% στην ψήφο υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. και 45% στους υποστηρικτές της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πρόκειται για το πιο υψηλό ποσοστό υπέρ του Bremain που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής, καθώς όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδιναν μεν μπροστά το στρατόπεδο των φιλοευρωπαϊστών αλλά με πολύ μικρή διαφορά έναντι του Brexit.

Η δημοσκόπηση της Populus ήταν διαδκυτιακή και ολοκληρώθηκε λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του δημοψηφίσματος.

Ads

Οι αναλυτές στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικά δίκτυα δίνουν από το πρωί ενισχυμένες πιθανότητες για καθαρή επικράτηση του Bremain, καίτοι επισημαίνουν ότι η σφοδρή κακοκαιρία στη Βρετανία – και κυρίως οι πλημμύρες στο προπύργιο του Bremain, το Λονδίνο – μπορεί να είναι ο αστάθμητος παράοντας που θα περιορίσει την συμμετοχή στο δημοψήφισμα ενισχύοντας έτσι τα ποσοστά του Brexit.