Ο δημοσιογράφος της Deutsche Well Τιμ Σεμπάστιαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, κάλεσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να παραιτηθεί από τη θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης, κατηγορώντας την Κομισιόν πως δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την προσφυγική τραγωδία.

Ads

Το περιστατικό συνέβη στην εκπομπή Conflict Zone, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, να απαντά στην επίθεση: «Να παραιτηθώ ή να αγωνιστώ για αυτό;».

Ο δημοσιογράφος τόνισε πως παρά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για μετεγκατάσταση προσφύγων σε χώρες της ΕΕ, βάσει ποσοστώσεων, μόλις 400 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε πως αυτό οφείλεται στην αδυναμία ή καλύτερα στην απροθυμία ορισμένων κρατών – μελών να ανταποκριθούν σε αυτή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Τα κράτη “ακούν” τους πολίτες τους», είπε ο δημοσιογράφος για να του απαντήσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πως «οι κυβερνήσεις εκλέγονται από το λαό για να ηγούνται και όχι για να ακούν μικρές ομάδες που αντιδρούν στην μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών».

Ο Τιμ Σεμπάστιαν ζήτησε ευθέως την παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου επιρρίπτοντάς του ευθύνες για τους πρόσφυγες που χάνονται στα νερά του Αιγαίου.  «Αυτή η τεράστια εγκληματική επιχείρηση έχει γιγαντωθεί υπό την ηγεσία σας. Δεν πρέπει να παραιτηθείτε Επίτροπε;», είπε ο δημοσιογράφος, σημειώνοντας πως βάσει των στοιχείων 10.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν χαθεί και υπάρχουν φόβοι πως έχουν πέσει θύματα των κυκλωμάτων trafficking.

Ads

«Να παραιτηθώ ή να αγωνιστώ για αυτό;», του απαντά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Αγωνιστήκατε. Ίσως είναι ώρα να αγωνιστεί κάποιος άλλος» συνέχισε ο δημοσιογράφος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος του απάντησε: «Συμβουλεύετε λοιπόν, αυτόν που αγωνίζεται να υποκύψει στις πιέσεις των εγκληματιών. Αυτό μου λέτε τώρα. Βλέπετε μόνο τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Δεν βλέπετε την άλλη πλευρά».