Σάλο προκάλεσε η απόφαση της διεύθυνσης του σταθμού πυρηνικής ενέργειας Temelin στην Τσεχία να καλύψει θέση εργασίας υποβάλλοντας τις υποψήφιες σε διαγωνισμό μπικίνι.

Ads

Την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση του Temelin ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του τις φωτογραφίες δέκα κοριτσιών, αποφοίτων λυκείου, οι οποίες πόζαραν με μπικίνι στις εγκαταστάσεις του σταθμού, καλώντας το κοινό να ψηφίσει ποια μπορεί να πάρει τον τίτλο «Μις Ενέργεια 2017». Το έπαθλο της νικήτριας ήταν να εργαστεί στον πυρηνικό σταθμό ως μαθητευομένη για δύο εβδομάδες.

Οι αντιδράσεις ήταν μάλλον…. τοξικές: «Θεωρείτε ότι ο αριθμός των likes κάτω από τη φωτογραφία μιας ημίγυμνης νεαρής κυρίας είναι ένα επαρκές ή και καλόγουστο κριτήριο για να τους δώσετε μια ευκαιρία να ξεκινήσουν την σταδιοδρομία τους; Θεωρείτε επαγγελματικό αυτό που προωθείτε;» ήταν ένα μόνο από τα δεκάδες επικριτικά σχόλια που συγκέντρωσε η δημοσίευση.

Μετά την κατακραυγή, ο σταθμός κατέβασε τις φωτογραφίες και με νέα του ανάρτηση επανήλθε ζητώντας συγγνώμη και ανακοινώνοντας ότι και οι δέκα κοπέλες που συμμετείχαν στον «διαγωνισμό» θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση.

Ads

«Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η προώθηση της τεχνικής εκπαίδευσης. Αλλά εάν το αρχικό επιχείρημα εγείρει αμφιβολίες ή ανησυχίες, λυπούμαστε πολύ» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απολογία της διοίκησης του Temelin.

* Η φωτογραφία είχε αναρτηθεί στο προφίλ του εργοστασίου στο facebook, αλλά «κατέβηκε» μετά την κατακραυγή